Afslanken

Afslanken

Als je af wilt gaan slanken, dan is het belangrijk dat je daarbij ook denkt aan je gezondheid. Je moet het niet gaan forceren, je kunt nu wel denken het is bijna zomer ik wil naar het strand, ik wil in mijn zwembroek of bikini aan het strand liggen, mooi afgetraind en met een slank lichaam, maar is dat bijvoorbeeld in twee weken haalbaar? Je moet kijken hoe het afslanken op een verantwoorde manier gaat. Je moet dus niet zomaar een week niet eten, dat resulteert in honger. Het lichaam krijgt niet voldoende energie binnen en dan heb je een groot probleem. Als je langere tijd niet gaat eten dan kan je lichaam gaan protesteren en dan krijg je overal pijnklachten. Als je af wilt gaan slanken dan moet je dat voorkomen, je kunt het daarom beter op een veilige en verantwoorde manier doen.

Verantwoord afvallen

Er wordt vaak gesproken over verantwoord afvallen, maar wat is dat nu eigenlijk? Je zou hierbij kunnen denken aan op een goede manier afvallen zodat het voor je lichaam rustig aan gaat, zodat je lichaam er dus ook aan kan wennen, dit is mogelijk als je:

  • Iets minder gaat eten;
  • Gezond blijft eten;
  • Voldoende groenten en fruit binnen blijft krijgen;
  • Genoeg vocht binnen krijgt, een glas ranja, water, het gaat er om dat je blijft drinken;
  • Voldoende beweging, maar met mate. Ga niet ineens een uur per dag hardlopen maar bouw dit rustig op. Je zorgt er op deze manier voor dat je voldoende tijd geeft aan je lichaam om aan de nieuwe situatie te wennen. Dit zorgt er voor dat je lichaam de tijd krijgt om zich aan te passen en zich voor te bereiden op de nieuwe situatie, minder lichaamsvet.

Hoe kun je afvallen?

Afvallen kan op verschillende manieren, je kunt denken aan een dieet, maar je kunt ook denken aan bijvoorbeeld pillen. Toch is het verstandiger om het zelf te gaan proberen zonder dieet en pillen. Je kunt namelijk gezonder gaan eten, meer gaan bewegen en ook iets minder gaan eten als je nu bijvoorbeeld vier grote maaltijden per dag eet, breng dit terug naar drie maaltijden per dag. Het is belangrijk dat je beetje bij beetje gaat eten, zorg dat je geen honger gaat krijgen, maar ben goed voor je lichaam. Bij het afslanken moet je lichaam daar aan kunnen wennen en dat kan alleen als je lichaam daar de tijd voor krijgt.

Pijn

Pijn

Als je pijn hebt is dat vervelend, van pijn kun je hangerig worden maar je kunt ook gaan klagen. Het is dan ook vervelend als je niets tegen de pijn kan doen...

Lees verder...

Alle dossiers op 1001symptomen.nl