Erectie problemen

Erectie problemen

Voor mannen kan het grote problemen opleveren als zij last hebben van erectie problemen. Ze willen vaak wel, maar ineens lukt het niet. Je staat voor een raadsel je hebt geen idee wat er met je aan de hand is. Je hebt zin in seks maar je penis wil niet. Hij wordt niet stijf genoeg of hij wordt een keer helemaal niet stijf. Je gaat je schamen, je wordt onzeker en je durft niet meer naast je vriendin in bed te gaan liggen. Maar let goed op want er wordt niet zomaar over erectie problemen gesproken als de penis een keer niet stijf genoeg wil worden. Er wordt pas dan over gesproken wanneer het vaker voorkomt. De partner kan hierdoor denken minder aantrekkelijk te zijn, maar leg uit dat dit niet het geval is, je kunt niet zoveel doen aan de erectie problemen, deze kunnen plots op komen zetten maar er zijn ook oorzaken voor.

Oorzaken van erectie problemen

De meeste mannen denken dat de oorzaak bij de erectie problemen van lichamelijke aard is. Maar vaak gaat het ook over psychische factoren. Het kan ook een combinatie zijn van beide. Je bent bang om geen erectie te krijgen, je bent er zo mee bezig, daarom wil het niet lukken. Dit heeft te maken met faalangst en is een van de meest voorkomende oorzaken bij erectie problemen maar er zijn er meer:

  • Lichamelijke veranderingen;
  • Psychische veranderingen;
  • Na een scheiding;
  • Overlijden van een partner;
  • Schuldgevoelens;
  • Geen zin of weinig zin hebben in seks.

Dit kunnen allemaal oorzaken zijn waarom je last krijgt van erectie problemen. Het is dus niet iets wat je van de een op de andere dag krijgt, het sluipt er een beetje in.

Wat kun je doen aan erectie problemen?

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk bij de erectie problemen, maar dat hangt af van de oorzaak. Als het psychisch is dan kan het zijn dat je er met anderen over gaat praten, je kunt met een huisarts praten of met iemand bij wie je jezelf fijn voelt. Door er over te praten leer je inzien hoe het in werkelijkheid is en daardoor kan het leven ineens een andere wending krijgen. Soms is praten alleen niet voldoende en kies je voor medicijnen. Je kunt hierbij denken aan erectiepillen, deze werken na seksuele prikkeling. Ook wordt er vaak gedacht aan viagra, maar je kunt met een arts altijd gaan bespreken wat de mogelijkheden zijn en dan ontdek jij wat voor jou de beste optie is.

Verkoudheid & Griep

Verkoudheid & Griep

Wanneer je erg verkouden bent of griep hebt, kun je je aardig beroerd voelen. Helaas is er geen middel wat ervoor zorgt dat griep of verkoudheid weg gaat...

Lees verder...

Alle dossiers op 1001symptomen.nl