Hoofd & Haar

Hoofd & Haar

Je hoofd en je haren zijn belangrijk, vaak wordt er gezegd dat ze voor vrouwen belangrijker zijn dan voor mannen, maar steeds meer mannen besteden steeds meer tijd aan hun kapsel en verdere uiterlijk. Zij willen er ook verzorgd uitzien. Veel mensen herkennen je aan je hoofd, de kleur ogen, de vorm van je hoofd en je haarkleur. Er zijn ook mensen die iedere keer een andere haarkleur hebben en een ander model kapsel.

Het is belangrijk dat je je hoofd en je haren goed gaat verzorgen, maar waar denk je dan aan? Op de basisschool kunnen kinderen regelmatig te maken krijgen met hoofdluis, deze luizen lopen vaak via de jassen over van het ene kind naar het andere en als de kinderen dicht bij elkaar spelen en de haren komen met elkaar in aanraking dan kunnen ze ook snel overstappen. Het heeft niets met hygiëne te maken, ook al zijn je haren nog zo schoon en was jij ze iedere dag je kunt toch hoofdluis krijgen. Het is daarom belangrijk dat je nu gaat ontdekken wat je er wel aan kunt doen, bijvoorbeeld de kinderen controleren op hoofdluis en als zij dit hebben goed kammen en met een speciale shampoo wassen en de omgeving behandelen. Maar er is nog meer waar je op moet letten bij de verzorging van je hoofd en je haren.

Goede verzorging voor hoofd en haar

De haren iedere dag wassen kan nodig zijn, als je snel vet haar hebt dan wil je jezelf schoon houden en dit kan voor jou betekenen dat je je haren iedere dag wilt wassen. Anderen vinden hun gezicht belangrijker en willen dat het er stralend uit ziet. Er mogen bijvoorbeeld geen puistjes zichtbaar zijn en dat terwijl acne een veelvoorkomende aandoening is die je op verschillende leeftijden kunt krijgen in meer of mindere mate. Tevreden zijn met je uiterlijk is belangrijk, daarom zijn er veel producten op de markt gebracht die er voor kunnen zorgen dat je gezicht weer gaat stralen.

De mogelijkheden van je hoofd en haar

Er zijn veel mogelijkheden als het gaat over de verzorging van je hoofd en je haar. Je kunt zelf shampoo en crèmes gaan kopen bij de drogist of op internet maar je kunt ook naar de kapper gaan om te kijken welke producten echt bij jouw hoofd en haren passen. Je kunt dan een advies op maat krijgen en daar kun je natuurlijk volop van gaan genieten! Geef je haren en hoofdhuid iedere dag de verzorging die zij nodig hebben. Als je haar maar goed zit!

Afslanken

Afslanken

Als je af wilt gaan slanken, dan is het belangrijk dat je daarbij ook denkt aan je gezondheid. Je moet kijken hoe het afslanken op een verantwoorde manier gaat...

Lees verder...

Alle dossiers op 1001symptomen.nl