Mondverzorging

Mondverzorging

Het is belangrijk dat je iedere dag denkt aan de juiste mondverzorging, maar waar moet je dan aan denken? Het woord mondverzorging zegt eigenlijk al waar het over gaat, het verzorgen van de mond. Het is belangrijk dat je iedere dag zorgvuldig je mond gaat spoelen. Na het eten kun je bijvoorbeeld je tanden poetsen, als je iets hebt gegeten wat sterk ruikt dan kun je ook even je mond spoelen en met tandpasta even een keer over je tanden poetsen. Op deze manier zorg jij dat anderen niet ruiken of zien wat je gegeten hebt. Er zijn ook mensen die veel werk maken van de dagelijkse mondverzorging, zij nemen het erg serieus en nemen de tandenborstel ook mee naar het werk. Daar poetsen zij na het middageten ook de tanden. Maar bij mondverzorging hoort meer dan alleen het verzorgen van de tanden door ze te poetsen. Je moet ook kijken naar wat je gaat eten en drinken, teveel koffie, cola e.d. is niet goed voor het glazuur van de tanden. Daar moet je dus ook aan denken als je voor de optimale mondverzorging wil gaan.

Wat is er belangrijk bij mondverzorging?

Bij de mondverzorging is het belangrijk dat je hier de tijd voor gaat nemen. Het gaat er niet om dat je het even vlug gaat doen, het gaat er om dat je de hele mond gaat verzorgen. Hierbij moet je ook denken aan momenten waarop je droge lippen hebt, smeer er iets op zodat ze vet blijven. Misschien heb je wel last van een Koortslip ook daar kun je wat aan doen, er zijn verschillende middeltjes op de markt die je hierbij kunnen helpen en dan is het snel weer verholpen.

Iedere dag is mondverzorging belangrijk!

De mondverzorging is voor iedere dag belangrijk, je staat er mee op en gaat er mee naar bed, zou je kunnen zeggen. Het is dan ook verstandig om dit kinderen ook meteen goed aan te wennen, laat hen de tanden poetsen voordat ze naar school gaan en tussen de middag na het eten, dan ook voordat ze naar bed gaan en dan hebben ze de hele nacht een schone mond. Daarnaast is het belangrijk dat de kinderen ook zichzelf bewust worden van de verzorging van het lichaam en onder andere de mondverzorging is daar een goed voorbeeld van.

Afslanken

Afslanken

Als je af wilt gaan slanken, dan is het belangrijk dat je daarbij ook denkt aan je gezondheid. Je moet kijken hoe het afslanken op een verantwoorde manier gaat...

Lees verder...

Alle dossiers op 1001symptomen.nl