Verkoudheid & Griep

Verkoudheid & Griep

Wanneer je erg verkouden bent of griep hebt, kun je je aardig beroerd voelen. Helaas is er geen middel wat ervoor zorgt dat griep of verkoudheid weg gaat. Het lichaam kan alleen worden gestimuleerd om zo snel mogelijk van het griepvirus af te komen.

Wat kun je doen?

Het eten van voldoende groenten en fruit zorgt ervoor dat het lichaam goed bewapend is tegen het griepvirus. Wanneer je dit altijd doet, is de kans ook minder groot dat je het krijgt, omdat je weerstand hoger is. Wanneer je toch verkouden wordt of griep hebt opgelopen helpt het om voldoende vitaminen binnen te krijgen en om ruim voldoende te drinken. Het laatste zorgt ervoor dat het lichaam de afvalstoffen goed kan afvoeren.

Griep en verkoudheid zijn onschuldige virussen. Ze gaan vanzelf over. Een huisarts raadplegen is vaak ook niet nodig. Let wel op wanneer je een hele lage weerstand hebt. Mensen die griep hebben lopen meer kans op het krijgen van bijvoorbeeld een longontsteking.

Zorg voor voldoende rust en neem bij hoge koorts een koortsremmer zoals paracetamol. Drink ruim voldoende en eet veel fruit. Als de griep na anderhalve week nog steeds hevig is, is het raadzaam om een arts te raadplegen om te kijken hoe je snel van de kwaal verlost kunt worden.

Wat is griep?

De griep waar wij meestal over praten is een zware verkoudheid. Dit is volledig onschuldig. Wanneer je last hebt van snel opkomende koorts, koude rillingen, uitputting en vermoeidheid gepaard met keel- en spierpijn en tevens moet hoesten, dan heb je griep oftewel influenza.

Voor de meeste mensen is griep erg vervelend. Heb je echt de griep dan ben je zeker een week uitgeschakeld. Mensen met een chronische aandoening, of ouderen lopen extra risico gezien ze een lage weerstand hebben waardoor het lichaam niet is opgewassen tegen het griepvirus. In dat geval kunnen complicaties zoals een longontsteking optreden. Let in deze gevallen extra goed op en raadpleeg een arts.

Keel & Hoest

Keel & Hoest

Het kan erg vervelend zijn wanneer je keelpijn hebt of moet hoesten. Gelukkig is er behoorlijk veel aan te doen, afhankelijk van de aard van de keelpijn of hoest...

Lees verder...

Alle dossiers op 1001symptomen.nl