Voetverzorging

Voetverzorging

Wil jij je voeten graag laten verzorgen? Dan kun je kiezen voor voetverzorging. Je kunt namelijk verschillende kwaaltjes krijgen, te denken aan wratten, schimmels en eczeem. Het zijn aandoeningen die je bijvoorbeeld in een sporthal of zwembad op kunt lopen. Deze aandoeningen zijn erg besmettelijk. Het is goed om je voeten daarom goed te inspecteren en hier wat aan te doen wanneer je hier last van hebt. Vaak zijn er huis, tuin en keuken middeltjes die je kunt gebruiken maar wanneer het niet over gaat is het belangrijk dat je de huisarts gaat raadplegen zodat het probleem adequaat aangepakt wordt.

Waar kun je terecht voor voetverzorging?

Als je wilt dat je voeten goed verzorgd worden dan kun je terecht bij:

  • De schoonheidsspecialist
  • Podotherapeut
  • De huisarts

De eerste twee zijn gespecialiseerd in voeten en zullen kijken wat het probleem is en dan de voeten zo goed mogelijk verzorgen. De huisarts kan je helpen wanneer je bijvoorbeeld last hebt van wratten of schimmels op de voeten. Er kunnen dan behandelingen worden uitgevoerd en er kan een zalf worden voorgeschreven zodat voeten weer kunnen genezen. Bij sommige aandoeningen aan de voeten is het belangrijk dat je zo snel mogelijk gaat handelen, een schimmelinfectie kan zich bijvoorbeeld snel uitbreiden en daarom is het belangrijk dat je hiervoor zo snel mogelijk naar de huisarts gaat zodat je er ook snel weer vanaf komt.

De voetverzorging zelf toepassen

Je kunt ook zelf je voeten gaan verzorgen, hoe pak je dit aan? Je kunt iedere dag je voeten de nodige aandacht geven door ze in te smeren, door je nagels te vijlen, door het vuil onder je nagels uit te halen, eelt van je voeten af te halen, etc. Er zijn veel verzorgingsproducten te koop waardoor je de voeten zelf kunt verzorgen, maar het is ook wel eens fijn om het een ander te laten doen zodat je er lekker bij kunt ontspannen! Nog een paar tips:

  • Loop in een zwembad en in de gymzaal niet op blote voeten, je hebt hierdoor eerder kans op schimmels en wratten
  • Zorg dat je korte nagels hebt zodat je nergens achter kunt blijven haken
  • Was je voeten goed en zorg dat ze goed droog worden gemaakt, voornamelijk tussen de tenen
  • Bij twijfel kun je altijd naar de huisarts gaan of een drogist binnen stappen voor vragen over je voetverzorging, ook de schoonheidsspecialist kan je vaak helpen.

Slapen & Vermoeidheid

Slapen & Vermoeidheid

Slapen en vermoeidheid, het hoort bij elkaar, als je moe bent ga je slapen. Maar zo eenvoudig is het niet voor iedereen. Het kan zijn dat je last hebt van inslaapproblemen...

Lees verder...

Alle dossiers op 1001symptomen.nl