Weerstand

Weerstand

Je weerstand is belangrijk, als je weerstand goed is dan word je niet snel ziek. Toch kan het zijn dat je weerstand niet goed is, dit kan te maken hebben met het feit dat je bijvoorbeeld een ziekte hebt, te denken aan astma. Als je astma hebt ben je sneller vatbaar, je longen kunnen sneller geïrriteerd raken en ook je weerstand is hierdoor lager. Ook bij kinderen en oudere mensen is de weerstand laag, zorg er daarom voor dat je altijd wat extra vitamine C in huis hebt zodat je aan je weerstand kunt werken! Een goede weerstand is namelijk erg belangrijk zodat je de energie hebt om de dag goed te beginnen en moe maar voldaan kunt eindigen.

Hoe verhoog jij je weerstand?

Als je weet dat je weerstand te laag is, dan is het verstandig om extra vitaminen te nemen, dit kun je doen door jezelf aan te wennen deze iedere dag bij het ontbijt in te nemen. Je kunt er ook voor kiezen om meer te gaan sporten, door te gaan sporten bouw je conditie op en ben je ook meer buiten. Je bouwt hierdoor dus ook meer weerstand op. Het ligt natuurlijk ook aan je gezondheid wat je kunt gaan doen om je weerstand te verhogen. Kinderen kunnen meer fruit en groenten eten, dit is eigenlijk op alle leeftijden wel mogelijk, ook voor volwassenen en zeker 65 plussers. Maar meer gaan bewegen is niet voor iedereen mogelijk, als je bijvoorbeeld rolstoel gebonden bent dan is het lastiger. Je kunt dan wel meer naar buiten gaan met de hulp van anderen. Veel groenten en fruit eten en natuurlijk extra vitaminen nemen zal je weerstand zeker verhogen, waardoor je niet zo snel ziek wordt.

Te weinig weerstand naar de dokter?

Als je te weinig weerstand hebt hoef je niet direct naar de dokter tenzij:

  • Je veel lichamelijke klachten hebt die niet over gaan
  • De weerstand niet opgebouwd wordt met extra vitaminen, het kan zijn dat je lichaam niet alle vitaminen op kan nemen en dan is nader onderzoek nodig.
  • Bij veel vage klachten die aan blijven houden.
  • Let ook op de weersomstandigheden, als het lang koud blijft of ineens erg vochtig is na een paar warme dagen, dan kan dit ook invloed hebben op je weerstand. Kleed je dan goed aan, ook al is het dan even te warm, je moet geen kou vatten.

Afslanken

Afslanken

Als je af wilt gaan slanken, dan is het belangrijk dat je daarbij ook denkt aan je gezondheid. Je moet kijken hoe het afslanken op een verantwoorde manier gaat...

Lees verder...

Alle dossiers op 1001symptomen.nl