Zonnen

Zonnen

Zonnen is heerlijk, lekker op vakantie, de zon in en maar bruin worden. Toch moet je goed uitkijken als je de zon in gaat. Je kunt hier wel heerlijk van gaan genieten en gaan ontspannen, maar let goed op want de zon is erg fel. Het is daarom belangrijk dat je jezelf goed in laat smeren. Je rug en schouders mag je niet vergeten. Laat daarom een ander deze insmeren als je hier zelf niet goed bij kunt. Als je een lichte huid hebt dan kun je maar beter een hoge beschermingsfactor nemen zodat de huid goed beschermd is tegen de zon.

Tips bij zonnen

Als je op vakantie wilt gaan naar een warm land, dan is het verstandig dat je gaat kijken naar de temperatuurverschillen maar ook naar de warmte van de zon. De laatste jaren is de zon namelijk veel warmer geworden, voor mensen die al bruin zijn geworden van de zon wil dat zeggen dat zij zich goed in moeten blijven smeren, maar voor mensen met een lichtere huid wil dat zeggen dat zij zich nog beter en vaker in moeten smeren. Doordat de zon warmer is geworden kan de huid sneller verbranden en heb je ook sneller kans op brandwonden. Hoe kun je dat voorkomen?

  • Neem voldoende zonnebrandcrème mee
  • Is de zon erg fel? Smeer je dan ieder uur in
  • Laat je insmeren op plaatsen waar je er zelf niet bij kunt
  • Blijf niet continu in de zon liggen maar zoek ook de schaduw op
  • Heb je het gevoel dat je toch bent verbrand? Gebruik dan ook aftersun zodat de huid daarna beter kan afkoelen en herstellen

Voorlichting over zonnen

Steeds meer scholen gaan voorlichting geven over zonnen, hierdoor weten kinderen ook meer over de zon en het klimaat. Als kinderen een dagje naar de speeltuin gaan, in de felle zon, dan kunnen zij een pet of iets dergelijks op hun hoofd zetten zodat ze geen zonnesteek oplopen. Daarnaast is het ook bij het zonnen belangrijk dat je voldoende blijft drinken. Ook als je stil zit verlies je in de zon veel vocht, je gaat namelijk zweten door de warmte op je huid en je lichaam heeft dan extra vocht nodig om dit te compenseren. Voorkom daarom dat je ziek wordt in de zon en zorg er voor dat je voldoende vocht drinkt, zeker twee liter per dag, liever meer.

Hooikoorts

Hooikoorts

Hooikoorts is een allergische aandoening die steeds vaker lijkt voor te komen. Hooikoorts heeft eigenlijk niets met koorts en ook weinig met hooi te maken.

Lees verder...

Alle dossiers op 1001symptomen.nl