Gokverslaving

Gokverslaving

Gokverslaving is het niet kunnen stoppen met het spelen van kansspelen. Het begint met een spelletje dat je voor je plezier speelt, je krijgt een kick als je wint en deze spanning van kunnen winnen en verliezen laat jou niet meer los, je wordt ervan afhankelijk. Een gokverslaving heeft een enorme impact op je leven en dat van je naasten. Een gokverslaving leidt bijna altijd tot financiële problemen. Je gaat schulden maken om te kunnen gokken, telkens weer met de hoop eens je slag te slaan, die natuurlijk niet komt, waardoor de problemen steeds groter worden en je boven het hoofd groeien. Je neemt daar vaak anderen in mee, omdat je geld leent, dat je nooit terug kunt betalen, het financiële gat wordt alsmaar groter. Er is geen uitweg meer en het kan zelfs op een bepaald moment leiden dat jij je in het criminele circuit gaat begeven om aan geld te komen, met alle gevolgen van dien. Gokverslaving leidt tot: geldproblemen, psychische problemen en sociale problemen, ook word je totaal afhankelijk.

Waar ga je gokken?

Het gokken kan plaatsvinden in een casino, maar ook op het internet, in de kroeg enz. Denk bij gokken aan een loterij, kaartspel, gokkasten, bingo, roulette enz. Bij een gokverslaving beheerst gokken je leven, je denkt er constant aan. Je hebt geen controle over je speelgedrag. Je neemt je allerlei regels voor om na te komen, maar het lukt je niet zonder hulp. Je gaat over je grenzen. Je besteedt steeds meer tijd en geld aan het gokken. Je liegt erover in je naaste omgeving. Je doet er alles aan om verloren geld terug te winnen en vult het ene gat met het andere. Je raakt enorm in de schulden, je weet dat je eigenlijk moet stoppen, maar zonder hulp lukt het niet.

Hulp zoeken

Hulpinstanties zijn te vinden op het internet bijvoorbeeld: Korrelatie, Gok Hulpverlening, Jellinek en nog heel veel andere instanties. Schaam je niet voor je verslaving maar zoek professionele hulp. Dat is de enige manier om van je gokverslaving af te komen. Gun jezelf en je naasten een nieuw leven zonder gokverslaving. Neem de hulp die instanties je kunnen bieden en je wordt een ander mens. Je gaat door een diep dal waar je veel sterker uitkomt. Praat erover met mensen die van hun gokverslaving zijn genezen, zij weten waar jij doorheen gaat. Zij voelen en kennen de pijn die jij voelt. Het is nooit te laat om hulp te zoeken, doe het nu, waar wacht je op?

Koorts

Koorts

Koorts wordt vaak als vervelend ervaren, maar koorts helpt ook om de slechte stoffen uit je lichaam te zweten. Koorts is dus niet altijd slecht...

Lees verder...

Alle dossiers op 1001symptomen.nl