Seksverslaving

Seksverslaving

Seksverslaving is het hebben van seksuele verlangens die niet te stoppen zijn. De persoon met een seksverslaving is in zijn gedachten continu bezig met seks. Seks is een obsessie geworden. Een seksverslaving kan ontstaan zijn door een taboe op alles wat met seks te maken heeft in de kindertijd en het ontbreken van seksuele voorlichting daardoor. Voor een kind lijkt er een verbod te rusten op seksualiteit: het is iets vreemds, hoort er niet bij. De ontwikkeling van een kind naar de volwassenheid wordt geremd. Nog een oorzaak van seksverslaving kan zijn een traumatische gebeurtenis in het verleden, incest, verkrachting. Abnormaal seksueel gedrag van ouders, dat grensoverschrijdend is voor kinderen, en waaraan kinderen bloot staan, kan tevens een oorzaak zijn voor seksverslaving in de toekomst. Meestal zijn er meer oorzaken aan te wijzen voor het ontstaan van een seksverslaving.

Hoe uit het zich?

Seksverslaving uit zich door: pornografie, masturbatie, het bezoeken van prostituees en voyeurisme (het gluren naar vrijende stellen). Seksverslaving kan leiden tot verkrachting en mishandeling. Mensen met een seksverslaving hebben in elk geval hulp nodig. De seksverslaafde kan zijn verslaving zelfs voor zijn directe omgeving heel lang geheim houden. De gevolgen van seksverslaving zijn groot en heftig voor alle betrokkenen. Door de seksverslaving kan iemand zijn baan verliezen, omdat hij niet meer goed functioneert, zijn gezinsleden lijden eronder, er ontstaan vaak geldproblemen, relatieproblemen of zelfs een echtscheiding.

Er is echter hulp voor de seksverslaafde. Ga op het internet en zoek betrouwbare instellingen. Ook een huisarts kan natuurlijk de eerst aangewezen persoon zijn om te raadplegen. Dit geldt niet alleen voor de seksverslaafde maar ook voor zijn of haar partner. Deze laatste kan wel wat informatie en hulp gebruiken hoe hij of zij nu verder moet, als de seksverslaving van de partner niet meer geheim is. Ook bij vermoedens daarvan is het fijn om een aanspreekpunt te hebben. Is de juiste instelling gevonden, dan biedt zij een therapie aan die op de persoon is afgestemd. Eerst wordt er in het verleden gekeken waardoor de seksverslaving is ontstaan. Schaam je niet, zoek hulp voor je seksverslaving en laat je leven er niet verder door beheersen, waardoor je alles kwijt raakt.

Keel & Hoest

Keel & Hoest

Het kan erg vervelend zijn wanneer je keelpijn hebt of moet hoesten. Gelukkig is er behoorlijk veel aan te doen, afhankelijk van de aard van de keelpijn of hoest...

Lees verder...

Alle dossiers op 1001symptomen.nl