Aambeien

Aambeien

Een andere naam voor aambeien is hemorrhoïden. Dit zijn kleine zwellichaampjes in de endeldarm. We hebben allemaal een aantal van deze zwellichamen in ons lichaam, de functie hiervan is het afsluiten van de anus. Deze zwellichamen kunnen echter gaan verzakken, dat kan zijn door het ouder worden, maar ook door het persen en door meer zwaartekracht. Deze kunnen zich dan buiten de anus gaan bevinden, dan kun je er last van krijgen en dan spreken we ook wel van aambeien. Deze kunnen erg vervelend zijn. Het kan zijn dat ze jeuk geven en dat je er een onprettig gevoel hebt bij de anus. Het kan ook samen gaan met bloedingen en pijn. Een op drie mensen heeft in meer of mindere mate last van aambeien in zijn of haar leven. Ze komen het meeste voor bij mensen van dertig jaar en ouder. Je kunt ook last krijgen van aambeien als je wat jonger bent, maar als dat zo is, ga dan naar de huisarts zodat hij of zij deze klachten kan verhelpen.

Hulp zoeken bij aambeien

Steeds meer mensen hoor je spreken over aambeien, in het begin denk je misschien dat het vanzelf over gaat maar als het na een paar dagen niet minder wordt of het blijft terugkeren dan is het verstandig om met de aambeien naar de huisarts te gaan. Het jeuken is misschien nog net te hebben maar de pijn die je hebt moet je laten verhelpen. Er zijn verschillende middeltjes op de markt die de huisarts je voor kan schrijven. Veel mensen schamen voor hun aambeien en gaan daarom niet naar de arts, maar je kunt maar beter wel gaan want de arts kan je hier vanaf helpen.

Niet schamen maar handelen!

Als je last hebt van aambeien moet je denken aan het motto niet schamen maar handelen. Als je hier aan denkt kun jij er voor gaan zorgen dat de aambeien sneller weggaan. De huisarts zal het bekijken en misschien meteen een middel voorschrijven om het te gaan behandelen. Het kan ook zijn dat de arts het liever even aan wil kijken en als het vaker terug komt dat je dan bij hem terug moet komen voor een behandeling of een recept. Maar dat is ook afhankelijk van je klachten, als je veel jeuk en pijn hebt dan zal de arts meteen actie ondernemen omdat de pijn vaak niet te houden is, zeker niet omdat je vaak bij het zitten veel pijn hebt. Zorg er daarom voor dat de aambeien snel zullen verdwijnen en neem contact op met de huisarts, zodat je zonder klachten komt. Samen kun je gaan bekijken hoe je op een adequate manier de aambeien te lijf wilt gaan. De huisarts zal je enkele voorstellen doen en je kunt dan zelf kiezen hoe je deze vervelende kwaal aan wilt pakken.

Alle dossiers op 1001symptomen.nl